25

AUTOCAD 4D

100 TOP AUTOCAD 4D Multiple Choice Questions and Answers

TOP AUTOCAD 4D Multiple Choice Questions

AUTOCAD 4D Multiple Choice Questions :-

1. You have just issued the HIDE command on a new 3D House Plan to see how the design looks, but find that all of the interior room labels are showing through your opaque walls, ruining the 3D effect. What can you do with the TEXT objects to fix this?
A. Assign a thickness of 0.001″ to all TEXT.
B. Place the TEXT on the Defpoints layer.
C. Place the TEXT on a no plot layer.
D. Assign the Hide property to all TEXT.
E. Assign a thickness of 12″ to all TEXT.
Answer:- A

2. Which one of the following AutoCAD objects can NOT have a 3D (Z) thickness property applied to it?
A. TEXT
B. MTEXT
C. LINE
D. CIRCLE
E. PLINE
Answer:- B

3. You want to draw an octagon shape window on a vertical wall face in your 3D House Plan. Which UCS command option is best suited to place your User Coordinate System on this front wall face to ensure the window is placed flat on this wall?
A. Origin
B. ZAxis
C. 3point
D. View
E. X
Answer:- C

4. Which AutoCAD command will determine precisely the volume of a complex (or simple) 3D Solid part?
A. AREA
B. MASSPROP
C. VOLUME
D. PART
E. CALCULATE
Answer:- B

5. The purpose of the UCSICON command is to:?
A. Permit a user to move the UCS system.
B. Permit a user to redefine the location of 0,0.
C. Permit a user to control the placement and appearance of the icon to help you understand your orientation in the XYZ coordinate system.
D. Provide a working plane to draw on.
E. Change to the desired working units from decimal to feet and inches.
Answer:- C

6. The primary purpose of the UCS (User Coordinate System) is?
A. Helps a user to calculate the area of an object.
B. To determine angles for isometric projections.
C. Allows a user to select the desired type of drawing units.
D. Allows a user to draw on a specified 2D Plane in 3D space.
E. Allows a user to define a place to put icons.
Answer:- D

7. To determine if two parts (3D Solids) will fit together without any interference, what 3D AutoCAD command would you use?
A. FIT
B. UNION
C. SUBTRACT
D. INTERSECT
E. INTERFERE
Answer:- E

8. What is the volume of a cone with a 12′ radius and a 12′ height?
A. 3,216,915.13 cu in
B. 3,162,915.13 cu in
C. 3,126,195.13 cu in
D. 3,126,951.13 cu in
E. 3,126,915.13 cu in
Answer:- E

9. You apply a property called Thickness to a standard AutoCAD CIRCLE. What type of AutoCAD object do you now have officially?
A. Surface Model (Polygon Mesh)
B. Solid Model (3D Solid)
C. PLINE
D. Cylinder
E. Region
Answer:- A

10. Which of these objects will only draw flat on the current XY working plane and not allow 3D coordinate input (e.g. Z input)? (Check ALL that appy)
A. LINE
B. DONUT
C. CIRCLE
D. PLINE
E. 3DPOLY
Answer:- B,C,D

11. You have just created an interesting new round object by using REVSURF to revolve a complex curve around an axis. However you find there are only 6 faces around the perimeter leaving it very rough looking. What variable do you change to correct this?
A. Set SURFTAB2 to 18
B. Set TABSURF1 to 18
C. Set SPLINESEGS to 12
D. Set TABSURF2 to 18
E. Set SURFTAB1 to 18
Answer:- E

12. The axis used to show depth in AutoCAD® is the
A. W axis.
B. X axis.
C. Y axis.
D. Z axis.
Answer:- D

13. The right-hand rule is used to determine the direction of the
A. positive X axis.
B. negative Y axis.
C. positive Z axis.
D. negative X axis.

Answer:- C

14. All of the axes in the 3D coordinate system meet at
A) 60° angles.
B) 90° angles.
C) 120° angles.
D) 135° angles.
Answer:- B

15. In AutoCAD®, all objects are drawn on the
A) YZ plane.
B) XZ plane.
C) XY plane.
D) ZX plane.
Answer:- C

16. The UCS command
A) allows you to manipulate the user coordinate system.
B) controls display of the UCS icon.
C) defines the world coordinate system.
D) allows you to draw in the YZ plane.
Answer:- A

17. The World option of the UCS command
A) returns to the world coordinate system.
B) returns to the previous user coordinate system.
C) defines a new world coordinate system.
D) aligns a new coordinate system parallel to the screen.
Answer:- A

18. To allow you to view 3D models from different points of view, AutoCAD® provides
A) three predefined 3D views.
B) six predefined 3D views.
C) ten predefined 3D views.
D) twelve predefined 3D views.
Answer:- C

19. The VIEW command does all of the following except
A) provide access to AutoCAD®’s predefined views.
B) provide access to custom views.
C) create a new custom view.
D) display the View toolbar.
Answer:- D

20. To view a model from any position in 3D space, use the
A) VIEW command.
B) 3DZOOM command.
C) 3DORBIT command.
D) PAN command.
Answer:- C

21. The View option of the UCS command
A) aligns a new UCS parallel to the screen.
B) aligns a new UCS to the selected face of an object.
C) moves the origin of the current UCS to the lower left corner of the screen.
D) applies the current UCS to a specified viewport.
Answer:- A

22. A wireframe model of a titanium block would most closely resemble a(n)
A) ice cube.
B) empty cardboard box.
C) box-shaped wire basket.
D) book.
Answer:- C

23. Wireframe drawings can be used to
A) show and define the sides of an object.
B) present design ideas to potential clients.
C) calculate volume.
D) determine spatial relationships between objects.
Answer:- D

24. If you were on one side of a wireframe cube looking toward a solid sphere on the other side of the cube, you would see
A) only the wireframe.
B) the solid sphere and the wireframe, because the wireframe has no sides.
C) the outline of the sphere through the translucent walls of the wireframe.
D) the solid sphere only, because the wireframe is transparent.
Answer:- B

25. Of the following, the object best suited for a wireframe model is
A) the hull of a speedboat.
B) a refrigerator.
C) a wire shelving unit.
D) a laptop computer.
Answer:- C

26. To edit a wireframe model, use
A) grips.
B) the WIREDIT command.
C) the SPLINEDIT command.
D) the WEDIT command.
Answer:- A

27. A wireframe model is created using
A) 2D objects with the EXTRUDE command.
B) 2D objects such as points, lines, and circles.
C) 3D objects such as spheres and cones.
D) 3D commands such as REVOLVE and TABSURF.
Answer:- B

28. One disadvantage of using wireframes as opposed to surface or solid models is that
A) they take longer to create.
B) they take up more space on the storage medium.
C) they corrupt more easily.
D) they can be difficult to understand because they are “stick figures.”
Answer:- D

29. The main difference between creating wireframe models and creating 2D objects is that
A) 2D objects cannot be extruded.
B) wireframe objects cannot be edited using 2D editing commands.
C) 2D objects are created on two or more planes.
D) wireframe geometry is created using the X, Y, and Z axes.
Answer:- D

30. To avoid surprises when you create a wireframe model, it is a good idea to
A) avoid using object snaps.
B) stay in the default world coordinate system.
C) specify coordinates using the absolute technique.
D) view the model from the top (plan) view while working.
Answer:- C

31. Compared with surface and solid models, wireframe models take
A) about the same amount of time to create.
B) less time to create.
C) more time to create.
D) about 30 minutes to create.
Answer:- A

32. Surface models are considered to be more advanced than wireframe models because
A) they can be used to calculate mass properties.
B) they have surfaces (faces).
C) they have volume.
D) they can be used to calculate holding properties and weights.
Answer:- B

33. An analytic surface is one that
A) is described by an equation or set of equations.
B) is formed from a set of data points that are used as control points.
C) interpolates the input data, allowing control of individual data points.
D) is created using a minimum of four curves that have adjoining edges.
Answer:- A

34. Surface models are used mostly in
A) modeling mechanical parts.
B) creating architectural models.
C) modeling complex electrical systems.
D) modeling complex curves in boat hulls and car fenders.
Answer:- D

35. The number of segments in a tabulated surface is controlled by the
A) SURFTAB1 system variable.
B) SURFTAB2 system variable.
C) SURFTYPE system variable.
D) EDGESURF command.
Answer:- A

36. A fillet surface is used to
A) reshape a bicubic Coons patch with smooth curves.
B) round the edges of a planar surface.
C) blend two surfaces together.
D) convert facets into smooth curves.
Answer:- C

37. A surface primitive is a(n)
A) basic 3D object that can be used to create more advanced models.
B) wireframe model from which surface models can be created.
C) 2D object that can be extruded to form a surface model.
D) analytic surface from which nonanalytic surfaces can be created.
Answer:- A

38. All of the following are surface primitives except the
A) box.
B) cone.
C) spiral.
D) dish.
Answer:- C

39. To create an approximation of a Coons patch in AutoCAD®, use the
A) 3DMESH command.
B) REVSURF command.
C) TABSURF command.
D) EDGESURF command.
Answer:- D

40. The Spline option of the PEDIT command
A) creates an arc-fit polyline joining each pair of vertices to convert a straight-line polyline into a curve.
B) uses the vertices of the polyline as control points to create a curve approximating a B-spline.
C) generates the linetype in a continuous pattern through the vertices of the polyline.
D) smoothes a polygon mesh surface.
Answer:- B

41. To control the type of surface created using the Smooth surface option of the PEDIT command, use the
A) SURFTAB1 system variable.
B) SURFTAB2 system variable.
C) SURFTYPE system variable.
D) EDGESURF command.
Answer:- C

42. Solid models are used more frequently than surface models or wireframes because they
A) result in smaller files.
B) are more accurate.
C) can be viewed from any point in 3D space.
D) allow you to calculate mass properties.
Answer:- D

43. The disadvantage of solids created using pure primitive instancing is that
A) they are less accurate than solids created using cell decomposition.
B) they must be converted to another type of solid before they can be edited.
C) they are created using the B-rep format.
D) some of the parameters of the solids are not specified.
Answer:- B

44. By default, AutoCAD® displays all kinds of models in wireframe format. To find out which type of solid a specific model is, use the
A) ID command.
B) REGEN command.
C) LIST command.
D) MODELTYPE system variable.
Answer:- C

45. Spatial occupancy enumeration is rarely used in CAD applications because it
A) requires a large amount of memory.
B) is not sufficiently accurate for CAD work.
C) requires an obscure operating system.
D) does not allow 3D solids to be edited.
Answer:- A

46. To store and display modeling information, AutoCAD® uses
A) cell decomposition.
B) boundary representations and sweeping.
C) constructive solid geometry.
D) pure primitive instancing.
Answer:- B

47. All of the following are examples of solid primitives except the
A) sphere.
B) cone.
C) dome.
D) pyramid.
Answer:- C

48. The ISOLINES system variable specifies
A) the number of segments in a tabulated model.
B) the number of contour lines that define a solid model.
C) the direction of contour lines in a solid model.
D) the length of the segments in an extrusion.
Answer:- B

49. All of the following objects can be extruded except a(n)
A) arc.
B) polyline.
C) ellipse.
D) region.
Answer:- A

50. To create a revolved solid, use the
A) EDGESURF command.
B) REVSURF command.
C) REVOLVE command.
D) EXTRUDE command.
Answer:- C

اس خبر پر اپنی رائے کا اظہار کریں