ADOBE PHOTOSHOP

ADOBE PHOTOSHOP

SHARE
technology

100+ TOP ADOBE PHOTOSHOP Multiple Choice Questions and Answers

TOP ADOBE PHOTOSHOP Multiple Choice Questions

Adobe Photoshop Multiple Choice Questions :-

1. What license is Adobe Creative Suite distributed under?
A.  EULA
B.  Proprietary
C.  Proprietary software
D.  Freeware
Ans.  C

2. What was Adobe Fireworks written in?
A.  GTK
B.  Objective-C
C.  C
D.  XUL
Ans. C

3. Which of the following platforms does Adobe Illustrator run on?
A.  Windows
B.  Windows Vista
C.  Mac OS X
D.  Windows 7
Ans. C

4. ________ is a raster graphics editor (with significant vector graphics functionality).
A. Adobe Photoshop
B. Adobe Photoshop Elements
C. Adobe Flash
D. Adobe Illustrator
Ans. A

5. Who developed Adobe ImageReady?
A.  Adobe Systems
B.  Citrix Systems
C.  Cisco Systems
D.  Microsoft
Ans. A

6. What license is Adobe Acrobat distributed under?
A.  GNU General Public License version 2
B.  Adobe EULA
C.  Originally Proprietary, BSD license since 2000
D.  Shareware
Ans. B

7. What license is Adobe Premiere Pro distributed under?
A.  Free software licence
B.  Proprietary software
C.  BSD licenses
D.  Free software
Ans. B

8. What license is Adobe Dreamweaver distributed under?
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use
B.  GPL v2 and another one for proprietary software
C.  Proprietary
D.  Freeware for server, Proprietary for portable players
Ans. C

9. Which of the following languages is spoken in Adobe Creative Suite?
A.  Multilingual
B.  Serbian
C.  Turkish
D.  Bosnian
Ans. A

10. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on?
A.  Unix-like
B.  Mac OS X
C.  Windows Vista
D.  Microsoft Windows
Ans. B

11. Which of the following isn’t a type of Illustrator brush?
A. scatter
B. calligraphic
C. pattern
D. airbrush
Ans. D

12. An art brush can be made from which of the following in Illustrator 8?
A. a gradient mesh
B. a mask
C. a compound path
D. wood and some boar’s hair bristles
Ans. C

13. What can’t you do to a brushstroke you apply in Illustrator 8?
A. edit the strokes as paths
B. apply a different brushstroke to it
C. change the color
D. accidentally smear it with your elbow
Ans. D

14. If you want a new brush you’ve created to show up in the Brushes palette of all new illustrations, where must you save it?
A. in the Brushes palette when no files are open
B. in the Brushes palette in the Adobe Illustrator Startup file
C. in one of Illustrator’s sample brushes library
D. in the Brushes palette of the current illustration
Ans. B

15. If an Illustrator document won’t print, which of the following does Real World Illustrator 8 author Deke McClelland suggest you try?
A. resave the file in an earlier Illustrator format
B. change the color mode from CMYK to RGB
C. expand all gradients, gradient meshes, tile patterns, and brushes
D. place tracing paper on your computer monitor and get out a sharp pencil
Ans. D

16. Creating text as a graphic in Illustrator gives you all the following advantages except.
A. you can quickly create effects such as drop shadows
B. you can turn it into a brush
C. you can fit it to radical curves more easily
D. you can easily correct the spelling
Ans. D

17. What’s the quickest way to move all tab stops an equal distance in Illustrator 8 text?
A. Shift-drag the first tab stop
B. Option-drag the first tab stop
C. select the first tab stop and enter a new number in the Tab Ruler palette
D. hit Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar after each tab
Ans. A

18. How would you get the most precise results using the transformation tools?
A. begin dragging on the origin point
B. begin dragging as close as possible to the origin point
C. begin dragging as far as possible from the origin point
D. wave your magic wand and sprinkle some fairy dust
Ans. C

19. Hitting which of the following keys will make palettes and the toolbox go away?
A. Control-X
B. Tab
C. Shift-Tab
D. D minor
Ans. B

20. To increase type size in Illustrator (on a Mac), what keyboard combo should you use?
A. Command-Shift->
B. Option-Up Arrow
C. Option-Right Arrow
D. Shift-Option-Up Arrow
Ans. A

21. Who developed Adobe InDesign?
A.  Seta (company)
B.  Adobe Systems
C.  T&E Soft
D.  Viacom New Media
Ans. B

22. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on?
A.  Mac OS X
B.  Unix-like
C.  Windows Vista
D.  Microsoft Windows
Ans. A

23. Longer documents are often still designed with Adobe’s FrameMaker (manuals, technical documents, etc.) or with ________ (books, catalogs, etc.).
A. Scribus
B. Adobe InDesign
C. QuarkXPress
D. Pages
Ans. C

24. In 2002, InDesign was the first ________-native desktop publishing (DTP) software.
A. Mac OS X
B. Safari (web browser)
C. QuickTime
D. Mac OS X Server
Ans. C

25. Ability to use Arabic, Persian or ________ digits
A. Sanskrit
B. Hindustani language
C. Hindi
D. Punjabi language
Ans. A

26. Adobe InDesign is a software applicationproduced by ________.
A. Apple Inc.
B. Dell
C. Intel Corporation
D. Adobe Systems
Ans. D

27. By 1998 PageMaker had lost almost the entire professional market to the comparatively feature-rich________ 3.3, released in 1992, and 4.0, released in 1996.
A. Adobe FrameMaker
B. QuarkXPress
C. Scribus
D. Adobe InDesign
Ans. B

28. In October 2005, Adobe released “InDesign Server CS2”, a modified version of InDesign (without________) for Windows and Macintosh server platforms.
A. Usability
B. Graphical user interface
C. Human–computer interaction
D. User interface
Ans. D

29. InDesign exports documents in Adobe’s ________ (PDF) and has multilingual support.
A. Office Open XML
B. OpenDocument
C. Portable Document Format
D. HTML
Ans. C

30. Creating of the Adobe Sound Document allowing ________ to create multi-track audio projects in Soundbooth.
A. Adobe Flash
B. Adobe Dreamweaver
C. Adobe After Effects
D. Adobe Flash Player
Ans. A

31. Who developed Adobe Dreamweaver?
A. Adobe Systems
B. Georgy Berdyshev
C. Ivar Gafseth
D. Mirax Group
Ans. A

32. Which of the following platforms does Adobe Dreamweaver run on?
A.  Mac OS X, iPhone OS
B.  Windows, Mac OS X, Unix, Linux.
C.  Mac OS X
D.  Mac OS X, Microsoft Windows
Ans. C

33. What license is Adobe Dreamweaver distributed under?
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use
B.  GPL v2 and another one for proprietary software
C.  Freeware for server, Proprietary for portable players
D.  Proprietary
Ans. D

34. Dreamweaver, like other HTML editors, edits files locally then uploads them to the remote web server using FTP, SFTP, or ________.
A. Windows Explorer
B. WebDAV
C. Server Message Block
D. Web browser
Ans. B

35. Recent versions have incorporated support for web technologies such asCSS, JavaScript, and various server-side scripting languages and frameworksincluding ASP, ________, and PHP.
A. ColdFusion
B. Adobe Flash
C. Adobe Dreamweaver
D. Macromedia HomeSite
Ans. A

36. Dreamweaver can use third-party “Extensions” to extend core functionality of the application, which any web developer can write (largely in________ and JavaScript).
A. OpenDocument
B. Portable Document Format
C. HTML
D. ECMAScript
Ans. A

37. ________ (XSLT)
A. XML
B. XSLT
C. HTML
D. Scalable Vector Graphics
Ans. D

38. Although a hybrid WYSIWYG and code-based web design and development application, Dreamweaver’s WYSIWYG mode can hide the ________code details of pages from the user, making it possible for non-coders to create web pages and sites.
A. OpenDocument
B. HTML
C. Portable Document Format
D. ECMAScript
Ans. B

39. Dreamweaver is available for both Mac and Windows ________.
A. Operating system
B. OS/2
C. Linux
D. Unix
Ans. A

40. Pixels represent tiny ________ of color, which are typically unseen by the naked eye.
A. circles
B. squares
C. inches
D. swatches
Ans: B

41. The addition of graphics to Web pages has no effect on the user experience.
A.  True
B.  False
Ans: B

42. Many images are available free for download on the Internet.
A. True
B.  False
Ans: A

43. Photoshop Elements is a graphics application that can only edit existing graphics.
A. True
B. False
Ans: B

44. The image resolution is specified in the New dialog.
A. True
B. False
Ans: A

45. The primary colors in light are red, yellow and blue.
A.  True
B.  False
Ans: B

46. Photoshop Elements has an infinite number of active colors.
A.  True
B.  False
Ans: B

47. The HSB color model and the RGB color model produce the same colors but use different notation to describe them.
A. True
B. False
Ans: A

48. Hexadecimal notation is a code which Web browsers use to define shape.
A.  True
B.  False
Ans: B

49. Anti-aliasing is a process which smooths edges on scalable fonts and graphics.
A.  True
B.  False
Ans: A

50. Web browsers can display images in any file format.
A.  True
B.  False
Ans: B

51. Applying a matte helps transparent images blend into the background on which they are placed.
A.  True
B.  False
Ans: A

52. Each pixel in a raster image is stored as a particular combination of colors when it is saved.
A.  True
B.  False
Ans: A

53. Vector images lose quality when enlarged.
A.  True
B.  False
Ans: B

54. Text created with the text tool and shapes created with the shape tool are raster graphics.
A.  True
B.  False
Ans: B

55. Vector images are resolution independent.
A.  True
B.  False
Ans: A

56. The shortcut for zooming in is Ctrl+(plus).
A.  True
B.  False
Ans: A

57. Use the zoom tool to pan an image from one side to another.
A.  True
B.  False
Ans: B

58. The tools in the toolbox are not organized in any particular order.
A.  True
B.  False
Ans: B

59. Multiple tools can be used at one time.
A.  True
B.  False
Ans: B

60. The elliptical marquee can be constrained to select a perfect circle by holding the Shift key.
A.  True
B.  False
Ans: A

61. Adjusting the proximity setting causes the magic wand tool to select a larger or smaller color range.
A.  True
B.  False
Ans: B

62. Blending mode determines how a selection’s edge pixels blend with the pixels outside the selection.
A.  True
B.  False
Ans: B

63. The Inverse function (Ctrl+Shift+I) inverts a selection such that all pixels outside the current selection become selected.
A.  True
B.  False
Ans: A

64. The shortcut Ctrl+Backspace fills a selection with the background color.
A.  True
B.  False
Ans: A

65. The GIF file format is ideal for photographic images.
A.  True
B.  False
Ans: B

ADOBE PHOTOSHOP Objective Questions with Answers pdf free Download ::

google-site-verification: googlee2a9d13d688072e6.html